Vi hele tiden i gang med at fortælle hinanden historier om alting.

 

Din organisation er et kollektivt historiefortællende system.

 

Hvilke fortællinger, der bliver fortalt, og hvordan de bliver fortalt, har stor indflydelse på vores livsbetingelser. Velkendte og udtrådte fortællinger kan tage magten fra os, mens historier om undtagelser og nuancer kan give os magten tilbage.

 

 

 

På vores narrative kurser får du konkrete redskaber til at påvirke og skabe nye muligheder for dig selv og dine omgivelser gennem fortællingernes skabende kraft.

 

Kontakt os for at høre nærmere

 

Mail: thorkild@villavenire.dk

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

NARRATIVT GRUNDKURSUS – INTRODUKTION, TRÆNING OG CENTRALE METODER V/ FREDERIKKE LARSEN ( 11. november 2024 )

 

På dette kursus bliver du introduceret til de grundlæggende narrative metoder til håndtering af vanskelige situationer, procesdesigns og samtaler, herunder:

  • Fortælling og genfortælling med begrebet plot

  • Anerkendelse og refleksion med metoden bevidning

  • Bevægelse fra problemet til muligheder med metoden positionskort

  • Liv i sproget via eksternalisering / eksternaliserende samtaler.

Kurset er anvendelsesorienteret med korte introduktioner, træning og feedback, der understøttes af et par korte artikler til inspiration.

Læs mere her

 

GRUNDFORTÆLLINGER SOM STRATEGI I ORGANISATIONER ( 13. og 14. februar 2025 )

Når den nye strategi skal realiseres, er der brug for ny energi og god retningssans. Grundfortællinger er som magneter – de skubber og trækker os i den rigtige retning. En grundfortælling er et overordnet narrativ, der trækker nogle fortællinger frem i lyset. Og lader nogle andre lidt tilbage. Alt sammen på vegne af det nye og det næste. For at få held med det, skal vi gøre os lidt umage – men det kan gøres og behøver ikke at tage lang tid. På dette modul bliver du introduceret til de gode eksempler på grundfortællinger, der allerede er udført, og du får en mulighed for at tage hul på mulighederne i forhold til din egen organisations behov.

Læs mere her

 

PLOTBOX INTRODUKTIONSKURSUS  ( 25. april 2025 )

Vores Plotbox gør det nemt for dig at arbejde professionelt med fortællinger. Metodesættet kan med fordel anvendes i samtaler en-til-en, i grupper og på organisationsniveau, fordi plotkortene altid aktiverer de fortællinger, der er tilstede og samtidig fremkalder nye eller mere nuancerede fortællinger om “mig” eller “os”. Plotbox er en enkel indgang til at blive mere bevidst om fortællingers kraft og få konkrete metoder til at arbejde professionelt med narrative teknikker på en frisættende original måde.

Læs mere her

 

NARRATIVT CERTIFICERINGSFORLØB

Certificeringsforløbet er for dig, der bliver tændt på en udfordring, der kombinerer dine personlige og professionelle ambitioner, med et præstationskrav, der er relevant for dit arbejdsliv. Certificeringsforløbet er en unik mulighed for at koncentrere sig om det sjældne spring fra duelighed til mestring. I et Narrativt Certificeringsforløb sætter du dig et personligt og professionelt læringsmål inden for rammen af narrative teorier, forståelser og metoder, som du udforsker og træner gennem et projekt i din egen praksis.

Læs mere her