Sproget-er-ikke-gratis
Et systemisk og narrativt syn på forandring

genlæst af Frederikke Larsen, Thorkild Olsen
Dansk Psykologisk Forlag, 2011

 

Omtale

 

Et forfatterskab, der allerede har sat sig markante spor, er samlet i denne bog, hvor fokus er ledelse og kommunikation.

 

Hvis man vælger at kalde en bog Sproget er ikke gratis, er sproget allerede i udgangspunktet udnævnt til at være et aktiv, der i sit virke kan tilføre værdi eller koste dyrt. Sproget er Thorkild Olsens udvalgte medie, der forbinder alle elementer i denne bog. Det lyder banalt, men i dette tilfælde er sproget såvel filosoffens og teoretikerens virkningskvant som forfatterens, underviserens og konsulentens virkemiddel. Thorkild Olsens overbevisning: at kommunikatione, der sætter vilkår for en selv og andre, skal forløses sprogligt. Det er en udfordring af de store i stil med: beskriv farver med farver. Eller tal med tal.

 

“Gør vi det godt nok?” er omdrejningspunktet for Thorkild Olsen, der ud over en helt ny artikel i bogen sammenfatter nogle af sine mest markante artikler gennem de sidste ti år om kommunikation, identitet og organisation i kompleksitetens tidsalder.

 

Sproget er ikke gratis udfordrer de gængse opfattelser af dilemmaer og paradokser mellem planlægning, styring og kontrol på den ene side og management med anerkendelse og tillid på den anden side. Artiklerne konfronterer gældende paradigmer ved at diskutere og præsentere alternativer. Ambitionen er at give læseren mulighed for at læse sig ind i stoffet og tilbyde en supplerende genlæsning, der perspektiverer det omfattende materiales potentiale.

 

Se liste med Supplerende læsning af Thorkild Olsen

 

Se onlineuddrag

 

Pris

280,- + forsendelse