Plotbox i praksis

Når vi afholder Plotbox kurser beder vi ofte deltagerne om at finde på deres egen øvelser, funktioner for og spil med Plotkortene. Det slår aldrig fejl, at der på stedet opstår mange bud på flere anderledes måder at anvende Plotkort på, som vi ikke selv endnu har opfundet. Plotkort i praksis bliver altså hurtigt til Plotkort i DIN praksis. Nogen anvender dem til samtaler med sårbare unge, andre rekrutterer med dem. Nogen anvender dem til store fælles visionsprocesser, andre bruger dem til coaching i lukkede rum. Nogen lægger dem på gulvet, andre deler dem ud, nogen spiller poker med dem. Mulighederne er mangfoldige.

Her er udtalelser fra dem, der har taget kortene til sig.

Om æstetikken er sagt:

”Æstetikken er ’SÅ NICE’…”

” Flot og æstetisk – fantastiske og lækre kort – sanserne kommer i spil”

”Det gode er, at der så mange forskellige kort; ord, symboler, billeder. Det er det der adskiller den fra Visuelle Explorer.”

Om stemningen er sagt:

”…den slår en stemning an og den repræsenterer noget mere skarpt – rammen er klar”.

” Det fysiske materiale – der er hjælp at hente til at få det narrative sat i værk og få det med ind i en proces. Det er et godt hjælpeværktøj”

”Ærlighed. En ærlig start på dagen. Det gør noget ved rummet”

Om virkningerne er sagt:

”Det afstedkom en opmærksomhed omkring hvilken rolle man træder ind i når man præsenterer sig selv. Hvorfor er det at sådan et lille kort giver adgang til det? Det bryder med normen for hvordan man siger goddag til hinanden. Man har allerede brudt en grænse”

”Det Plotbox kan og som den er god til er, at den giver et afsæt for folk til at være kompetente til at fortælle noget om deres egen situation som de måske ikke i forvejen vidste”

”Den uendelige mængde af historier som kan folde sig ud – og fortælleglæden springer på folk. Man lader sig simpelthen friste”

”Keep it simple – den er god til at åbne for deltagernes egen refleksion og vække opmærksomhed omkring, at vi ofte falder tilbage i de gamle historier”